top of page

2023-12-21
Pensionering

Vår produktionschef Maths Larsson tar nu steget att bli pensionär. Maths har tillsammans med Putte och Steve varit med sedan första dagen och är en starkt bidragande faktor till företagets framgångar. Vi tackar Maths för allt och önskar honom lycka till med sin nya tillvaro.
Maths har kvar sitt delägarskap i företaget och ersätts nu av Robert Andersson som blir ny produktionschef.

2023-08-25
Nyrekrytering

Vi hälsar Saed Jarwa, 28 år, varmt välkommen till oss. Saed arbetar som apparatskåpsmontör och har tidigare varit inhyrd hos oss i sex månader

2023-06-12
Expansionen för ELTAL AB fortsätter.

Bokslutet är ännu inte klart (bokslut siste april) men allt tyder på en omsättningsökning på ca. 80% för detta år!  Efter att ha blivit utsedda till Gasellföretag två år i rad så gör vi nu rekord i försäljning. Stort tack till alla våra kunder för ert förtroende.
Vi renodlar även nu vår verksamhet och startar ett nytt bolag som heter ELTAL Service AB. Detta bolag kommer koncentrera sig på platsmontage hos kund, drifttagning, ombyggnad och service mm. Våra kunder har under en tid efterlyst dessa tjänster och vi kan nu på ett professionellt sätt erbjuda detta samtidigt som vi förenklar för alla parter samt underlättar för vår personal.

2022-09-20

Vi har återigen, för andra året i rad, blivit utsedda till Gasellföretag.

Det är oerhört hedrande att vara ett av få företag i hela Sverige som lyckas ta sig igenom de högt ställda kraven för att bli Gasell.
Stort tack till alla medarbetare, kunder och leverantörer som gör det möjligt för oss att fortsätta vår framgångsrika tillväxtresa.

2022-09-05

ELTAL rekryterar!

Vi har nu gjort klart med två rekryteringar.

Simon Stigson, 31 år, börjar hos oss den 26:e september som montör. Simon kommer närmast från en anställning som ledande montör på Siemens. Hans erfarenhet och kunskap gör att vi även får en resurs inom projektledning/kundansvar.

Robert Andersson, 38 år, får till en början en roll hos oss som projektledare/montör och börjar den 1:e december. Robert kommer närmast från en anställning hos Luma Energy där han har varit med och byggt upp organisationen från noll, han har haft personalansvar och även jobbat som projektledare. På sikt kommer Robert ta över rollen som produktionschef.


Med dessa två rekryteringar står ELTAL nu väl rustat för att möta upp våra kunders ökade behov och det är med glädje och stolthet vi hälsar er varmt välkomna till ELTAL-familjen.

 

2022-06-21

Ännu en stororder till ELTAL!

Vi har idag mottagit en order värd ca. 2,2 MSEK. Åtagandet omfattar att konstruera och tillverka tre apparatskåp för styrning av blybeläggningsmaskiner (extruder). Stort tack till vår kund för ert fortsatta förtroende.


 

2022-05-24

2022-05-13

ELTAL fortsätter växa.

Vi kan nu meddela att vi har rekryterat Christoffer Aringstam som konstruktör. Han kommer närmast från Siemens i Finspång och har flera års erfarenhet gällande konstruktion av apparatskåp.
Christoffer kommer bli en stor och bra tillgång för oss och våra kunder på vår fortsatta tillväxtresa.

Varmt välkommen till ELTAL-familjen!


 
Stororder till ELTAL!

Det är glädjande att meddela att vi har mottagit en order värd ca. 2,5 MSEK. Vårt åtagande omfattar att tillverka ställverk (VHC), automatikskåp och centraler till tre nya kraftstationer som projekteras och ägs av Svenska Kraftnät.
Vi tackar ödmjukt vår kund för förtroendet att återigen få leverera högkvalitativa produkter till ett viktigt ändamål för att säkra distributionen av el i Sverige.


 

2022-04-12

ELTAL rekryterar!

Vi kan nu hälsa William Ollikainen varmt välkommen till oss. Han kommer arbeta som montör och börjar sin anställning den 24/5.

 

2022-01-26

För att möta våra kunders behov med ökad orderingång så söker vi nu en  apparatskåpsmontör till vår produktion.
I arbetsuppgifterna ingår att utifrån ritningar och underlag mekaniskt och elektriskt tillverka apparatskåp. Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med kollegor.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är driven, engagerad och har en stor vilja att bidra till våra gemensamma framgångar.

Elutbildning och erfarenhet av apparatskåpsmontage är meriterande men inget krav förutsatt att du har de egenskaper vi söker och har en ambition att lära dig.
ELTAL verkar i en mansdominerad bransch och vi välkomnar kvinnliga medarbetare.

Verkar det här intressant så vill vi att du skickar ett kort personligt brev och CV till:
patrik.andersson@eltal.se

2022-01-24

Vi har mottagit en stororder värd ca. 1mkr!
Vårt åtagande omfattar konstruktion, programmering och tillverkning av 15st apparatskåp för styrning av kylmedelskylare.
Skåpen har högt ställda krav med UL/CSA-godkännande då det ska exporteras till Kanada.
Stort tack till vår kund för ert förtroende.

2021-11-03

Rekord!
Vi har just nu slagit rekord i antal timmar i vår orderstock och belopp på inneliggande order.
Med över 5000 timmar i verkstaden och 8 mkr i orderstock så känner vi oss trygga i hur vi erbjuder konstruktion och tillverkning av skåp med högsta kvalitet.

2021-10-07

Vi har av Dagens Industri blivit utsedda till Gasell!
Av endast trettio företag i Östergötland har ELTAL AB som sjätte bästa företaget kvalificerat sig som Gasell.
Idag känner vi oss lite extra stolta.
di-gasell-eltal-ab-2021_beskuren.jpg

2021-09-08

Nu är bokslutet klart och årsredovisningen för föregående år är inskickat.

För fjärde året i rad ökar vi vår omsättning och hamnar på drygt 15,5 mkr.
Vilken resa! Stort tack till alla våra kunder som ger oss förtroendet att leverera högkvalitativa skåp, tack till alla leverantörer som gör det möjligt att fortsätta gasa framåt och uppåt och självklart ett stort tack till våra fantastiska och kompetenta medarbetare.
Utan er vore inte det här möjligt.

2021-07-12

Hektiska dagar på ELTAL!
Den senaste veckan har vi sålt skåp för över 1,3 mkr. Stort tack till alla fantastiska kunder.
Till hösten ska vi bl.a. konstruera och tillverka skåp till en anodiseringslinje för tillverkning av airguns, flera skåp för styrning av fläktar till kylmedelskylare och styrskåp till avskalningsmaskin för blykablar. Utöver detta har vi inneliggande order på skåp till maskin för elektrolyttvätt, förpackningsmaskiner och sprinklersystem.

Nu tar vi välförtjänt semester och är tillbaka igen v.31.

2021-06-07

ELTAL växer och rekryterar!
Vi hälsar Anders Lindström varmt välkommen till oss. Anders kommer ta rollen som projektledare. Med sin gedigna erfarenhet som installatör och egenföretagare med många år i branschen kommer Anders passa in perfekt i den här tjänsten hos oss. Han kommer även vara behjälplig vid mindre montage och installationer hos kund.
handskakning 1

2021-04-16

Stort grattis till oss själva på 5-årsdagen!

 
Kronkaka

2021-02-17

Vi har senaste tiden mottagit flera order från våra kunder, bl.a. skåp till Kronfågel i Katrineholm, skåp till blybeläggningsmaskin för kabel, pumpskåp till Nodra och kopplingsstativ för pappersmaskin till Billerud.

2020-12-01

Full fart i verkstaden!
Just nu tillverkas bl.a. ställverk till Svenska Kraftnät, skåp till Göta Kanal, pulpeter till Kindasågen, kontrollskåp till Hallstavik Kraftstation och temperaturlådor till kryssningsfartyg.

2020-10-22

Nu är bokslutet och årsredovisningen offentlig. Vi ökade omsättningen för tredje året i rad sedan starten och hamnar på ca. 14,8 mkr.
Stort tack till alla medarbetare, kunder och leverantörer som gör den här resan möjlig för oss!

2020-09-13

Vi har mottagit vår största enskilda order någonsin i företagets historia! Vårt åtagande omfattar konstruktion och tillverkning av ca. 35st apparatskåp till den marina branschen för styrning och reglering av proviantrum till lyxkryssningsfartyg. 
Den här ordern ställer höga krav på konstruktionsarbetet då klassningssällskap (Lloyds) ska godkänna skåpen.
Ordern är värd ca. 5 mkr och sträcker sig nästan tre år framåt.
Vi tackar ödmjukt vår kund för förtroendet att få leverera skåp med högsta kvalitet.
bottom of page